Culinaire visie

Culinaire hoogstandjes

Petra houdt niet van pakjes en zakjes. Begrijpelijk, want daar is voor onze ambitieuze en getalenteerde chef-kok geen eer aan te behalen. En u verwacht van Het Hoefslag toch ook niets minder dan overheerlijke culinaire hoogstandjes? Geen zorgen: uw verwachtingen worden overtroffen. In smaak en presentatie.

Dagvers

De producten komen dagvers binnen in de keuken van Het Hoefslag. ’s Avonds of uiterlijk de volgende dag zijn ze verwerkt. Bestellen, bereiden, serveren en het is weer op. Anders dan in een restaurant kennen we de wensen van bruidspaar, feestvarken of organisator van tevoren. De keuzes zijn al bepaald, dus we kopen heel gericht in. Onze leveranciers komen praktisch dagelijks langs.

Streekproducten

Onze chef-kok werkt bij voorkeur met streekproducten. Wel zo lekker en je weet wat je eet. De herkomst is bekend of eenvoudig te achterhalen. Ben je bijvoorbeeld benieuwd naar de Remeker kaas? Dan kun je zelf in Lunteren gaan kijken, bij boerderij De Groote Voort. Streekproducten zijn ambachtelijk, op natuurlijke wijze en met liefde gemaakt.

Seizoenen

Eten volgens de seizoenen is gezonder en beter voor het milieu. Maar het is vooral lekker. Juist omdat bepaalde producten zoals wild, asperges, verse spinazie en kersen maar een klein gedeelte van het jaar verkrijgbaar zijn. Geen feestelijker zinnetje dan: ze zijn er weer! De echte Hollandse aardbeien! Lokale of regionale streekproducten van het seizoen zijn zongerijpt en belanden razendsnel op het bord. Dat smaakt natuurlijk!

Onze chef-kok kan er zich enorm in uitleven en weet altijd weer iets bijzonders te maken van de producten van het seizoen. Wacht maar tot je haar stamppot van vergeten groenten voorgeschoteld krijgt. Van pastinaak, knolselderij of bijvoorbeeld koolraap. Je weet niet wat je proeft! Een wildavond bij Het Hoefslag is ook pure verwennerij voor de smaakpapillen. En heel gezellig!

Wat kan de chef-kok voor u bereiden?

Hebt u voorkeuren of wensen voor uw feest, bruiloft of bijvoorbeeld zakendiner? Of laat u zich liever culinair verrassen? De mogelijkheden zijn eindeloos, variërend van redelijk standaard tot speciaal en exclusief. Van een varken aan het spit met een groot vuur eronder, een verse pizza uit eigen steenoven tot een luxe private dinner. Zullen we het er eens over hebben? Belt u voor een afspraak?

Vragen? Live Chat