Historie

Een plek uit een geschiedenisboek

Wist u dat u zich in Het Hoefslag op historische bodem bevindt? Archeologisch onderzoek heeft nog niet zo lang geleden aangetoond dat de Hertog van Gelre hier eeuwen geleden al jachtpartijen hield. Daar hoorden van oudsher grootse feesten bij. Het vrolijke vieren is sindsdien verankerd in het DNA van deze fijne plek.

Historie van Het Hoefslag

De oorspronkelijke hofstede Het Hoefslag stamt uit 1926. In de ruim 90 jaar van haar bestaan heeft het pand diverse bestemmingen gehad. Voor het een locatie werd voor feesten, huwelijken en zakelijke events was hier een kaasmakerij gevestigd, met een museum voor oude ambachten.

Op enig moment stond de boerderij een tijdje leeg. De huidige eigenaar, Herman Blokland, zat in het jeugdwerk van de kerk en zocht een ruimte om bijeenkomsten te houden. Dit pand was ten tijde van de kaasmakerij al ingericht voor groepen, en had alleen nog gezellige en sfeervolle aankleding nodig.

Al snel ontdekten ook vrienden en bekenden de mogelijkheden voor een feest. Er kwam personeel bij en voor hij het wist was Herman horecaondernemer. Ongepland, maar perfect passend bij iemand die van jongs af aan graag regelt en organiseert, en niets liever doet dan mensen bij elkaar brengen. In 1999 is de hoeve verbouwd tot het attractieve etablissement van nu, en professioneel ingericht.

De sfeer van weleer

De ruimtes zijn ingericht met originele en authentieke elementen uit pubs, kastelen, kloosters en zelfs kerken. Daarvoor heeft Herman Blokland heel Europa afgestruind. Als een kunstenaar werkend vanuit de materialen, heeft hij de oude boerderij weten om te toveren tot een fantastische ambiance met een excellente uitstraling. De sfeer van weleer, geschikt voor iedere feestelijke gelegenheid en elke zakelijke bijeenkomst. En… geen extra decoratie nodig!

 

De naam Hoefslag

De hofstede Het Hoefslag is gebouwd op een laaggelegen plek in het landschap. Daarop groeide hoefblad, een hinderlijk plantje voor de boeren. Onkruid, in hun ogen. In deze omgeving werd onkruid opslag genoemd. De woorden hoefblad en opslag gecombineerd hebben geleid tot de naam Hoefslag.

 

Een optie voor u?

Bent u ook gecharmeerd van deze karakteristieke, stijlvol gerestaureerde boerenhoeve op historische grond? Misschien een goede optie voor uw festiviteiten of evenement? Dan nodigen we u van harte uit om vrijblijvend een kijkje in Het Hoefslag te komen nemen. U ziet met eigen ogen dat we niets te veel beloven. Neem gewoon even contact op voor een afspraak.

Vragen? Live Chat